argox termal yazıcı ayarları

argox termal yazıcı ayarları

Mağazacılık işiyle uğraşan neredeyse herkesin ortak sorunlarının başında gelir Barkod yazıcı tanımı ve ayarları. Öyle bir ayar yapılmalıdır ki farklı ölçülerde etiket kullanılsa bile ek bir ayara ihtiyaç duyulmamalıdır. Bu makalemde çözümpark  okuyucularına  bu sorunun çözümüne yardımcı olacak yöntemlerden birini  resimlerle anlatmaya çalışacağım. Yazıcıyı USB den bilgisayara bağladıktan sonra gerekli driverleri yüklediğinizi kabul ederek yazıma devam ediyorum.

Aygıtlar ve yazıcılarda Argox yazıcıya sağ tıklayıp özelliklere giriyoruz.

Yukarıda ki resimde kırmızı ile işaretlediğim Tercihlere tıklıyoruz. Açılan pencerede Sayfa Ayarlarına hiç dokunmuyoruz. Eskiden buradan yazdıracağımız barkod etiketin ayarlarını giriyorduk fakat bu da şöyle bir sıkıntı çıkarıyordu. Farklı ölçülerde etiket kullandığımızda buradan ayar değişikliği yapmamız gerekiyordu. Bu sebeple aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yerde herhangi bir değişiklik yapmıyoruz.

Üst menülerde Stok sekmesine tıklıyoruz. Burada Etiket Sensörünü Etiket Aralığı Yazdırma yöntemini de Doğrudan Termal yapıyoruz. Ortam İşleme Yazdırma Sonrası İşlem kısmını da Kes yapıyoruz. 2 adet Kes çıkıyor burada ilk Kesi seçiyoruz

.

Yazdırma Varsayılanı kısmında da Gelişmiş-Stok sekmesinde yukarıda bahsettiğim ayarların aynısını yapıp kaydediyoruz

Barkod cihazlarının aşağı yukarı tümünün ayarları bu şekilde olup sadece menü yerleri farklıdır . Piyasada satılan Barkod Yazıcılar içinde benim kişisel tercihim Argox yazıcıdır. Fakat son dönemde denediğim Godex 300 barkod yazıcı cihazınıda çok beğendim. Gayet hızlı çıktı vermesi çok sayıda barod etiket çıkartan firmalar için yine giriş seviyesinde tercih edilebilir bir seçenek olarak duruyor.

Barkod işi çok çetrefilli bir iş tanıtımı var ayarı var barkodun kağıda oturtulması var. Her programda ayrı ayarı var . Barkod okuyucuları  Türkçe karekter problemi var ki bu da ayrı bir sorun olarak firmanın ve destek personelinin karşısına çıkmaktadır. Bunun için barkod okuyucunun web sayfasından Türkçe karekter tanıtım barkodlarını bir kağıda çıktısını alıp bu barkodları tek tek okutarak okuyucunun programlanması yapılır. Piyasadaki en iyi barkod okuyularda bence Datalogic QW-2100 modeli perkonun PS-23 modeli ve zebexin tüm modelleridir. Kablosuz okuyucularda da Perkon Tiger CS 90 modelinin performansı çok üst seviyelerde. Tabi burada şunu da unutmamak gerekiyor; cihazlarınız ne kadar kaliteli olursa olsun kullandığınız barkod etiket kağıdı ve/veya POS fişi kaliteli olmazsa barkod yazıcı yazmaz yazsa barkod okuyucu okumaz, çok ince olur pos cihazından çıkmaz çok kalın olsa sıkışır kalır. Yani her daim tüm ekipman ve sarf malzemelinizin kaliteli olması gerekmektedir.

Bizleri arayabilirsiniz uygun ücret karşılığına yardımcı olurum

 

Argox Barkod Yazıcı etiket ayarları,
argox os-214 plus driver,
argox os-214 plus kalibrasyon,
argox os-214 plus boş etiket yazdırma sorunu,
Argox barkod Yazıcı boş yazdırıyor,
argox os-214 plus driver indir gezginler,
Argox Barkod Yazıcı Driver,
xprinter xp-470b barkod yazıcı ayarları,